Wat zijn de voordelen van investeren in vastgoed

Heb je er wel eens bij stilgestaan om te investeren in vastgoed en heb je dit gedaan omdat het een risicovrije belegging is en dan ook nog eens een passief inkomen? Wanneer je succesvol wilt gaan investeren moet je dus ook oog hebben op de toekomst en dus niet snel en gemakkelijk een rendement willen hebben. De afgelopen jaren hebben namelijk echt wel bewezen dat ook in vastgoed je een waarde daarin kunt hebben.

Dit is meestal wel het gevolg van een recessie én je zult zien dat de prijzen daarna weer aanzienlijk gaan stijgen. Wanneer je vastgoed als een belegging gaat zien zul je zien dat je ook een stabiele investering hebt. Ze kunnen dus hoge pieken hebben maar ook diepe dalen kennen. Wanneer je een vastgoed pand houdt en de locatie zijn waarde heeft is de huuropbrengst ook nog eens een extra rendement en dat is wel mooi meegenomen.

Is investeren in vastgoed nog interessant in 2022

Ook in 2022 is investeren in vastgoed nog steeds interessant, dit komt dan door de lage rente die we hebben. Wanneer je nu geld wilt lenen voor investering pand is dat goedkoper dan je ooit hebt kunnen voorstellen. Je zult zien dat de rente nog eens volledig gedekt gaat worden door de huurinkomsten. Ook stijgen de vastgoedprijzen al een aantal jaren, het zal je dus meer opbrengen dan geldt op je spaarrekening.

Hoe investeren in vastgoed?

Vastgoed investeren op een doordachte en slimme manier? Eigenlijk is het antwoord zeer makkelijk, dit doe je namelijk door zelf je voorbereidingen te treffen. Een vastgoed investering vraagt gewoon wat planning. Zorg altijd dat je, je financiële situatie in kaart hebt gebracht, hoeveel spaargeld heb je? En wat zou je kunnen vrijmaken? Daarna kun je op zoek gaan naar een investering. Hou wel rekening met de aankoopprijs en de locatie én natuurlijk eventuele extra kosten, denk aan een verhuur service of een rendement garantie. Wanneer je financiële verhaal dan helemaal klopt kun je een afspraak gaan maken.

Wat als ik een beperkt budget heb?

Wanneer je maar een beperkt budget hebt is ook investeren in vastgoed mogelijk. Wist je dat dit zelfs extra voordelig kon zijn? Er speelt namelijk een hefboomeffect mee. Wanneer je geen geld hebt kun je helaas niet in investeren in vastgoed, dit komt omdat de meeste banken wel willen dat je eigen vermogen hebt. Je moet dus wel kapitaal inbrengen, dit kun je trouwens op verschillende manieren doen. Je kunt natuurlijk een hypotheekkrediet aanvragen, maar ook nog een bullet krediet of een wederopname van kapitaal is mogelijk.

Wanneer kan ik best in investeren?

Mensen vragen zich af wanneer je het beste in kunt gaan investeren. Wij raden aan om niet te lang te wachten. Wacht absoluut niet tot je met je pensioen gaat. Je kunt namelijk ook als begin In de 40 of als jonge 30tiger. Je kunt investeren in een mooi vakantieverblijf, dit kan op een langere termijn een rendement opleveren, ook kun je dit weer verkopen en dan de opbrengst in een nog groter project stoppen.