Wat is de meest geschikte hijskraan voor jouw klus?

Een hijskraan bestaat uit een stalen constructie die op de grond gevestigd is. Bovenaan deze stalen constructie zit een horizontale boom bevestigd die in hoogte kan worden versteld. Hierdoor kun je zware voorwerpen de hoogte in hijsen. Aan het einde van zo’n horizontale boom hangt vaak een haak die met kabels omhoog of omlaag kan worden gebracht. De hijskranen van tegenwoordig hebben bijna allemaal een elektromotor. Met behulp van zo’n elektromotor kunnen de kabels op- of afrollen. Voor diverse klussen kan het gebruiken van een hijskraan geen overbodige luxe zijn.

Hier kun je een hijskraan voor gebruiken

Een hijskraan gebruik je voornamelijk tijdens een klus waarbij je zware materialen omhoog moet hijsen. Je kunt bijvoorbeeld een minihijskraan, oftewel een hoeflon c1, gebruiken op het moment dat je zware voorwerpen tot 550 kilo omhoog wil hijsen. Omdat een hoeflon c1 en minihijskraan is, is zo’n hijskraan ook geschikt om binnenshuis te gebruiken, of om materialen naar boven te hijsen op moeilijk bereikbare plekken. Zo’n minihijskraan neemt namelijk weinig plaats in. Een hoeflon c1 is gemakkelijk te besturen met behulp van een afstandsbediening. Wanneer je een hijskraan nodig hebt voor een klus waarbij je 550 kilo of meer omhoog wil hijsen, is het aan te raden om een hoeflon c6 hijskraan te gebruiken. Dit is eveneens een minihijskraan, maar heeft een grotere capaciteit. Een hoeflon c6 kan tot wel 11,5 meter hijsen. Hierdoor is het gebruik van deze hijskraan aan te raden op het moment dat je bijvoorbeeld een toren op grote hoogte wil plaatsen. Daarnaast kun je bij zo’n hoeflon c6 ook een verlengstuk nemen waardoor de hoogte die je kunt bereiken 17 meter hoog wordt. Daarnaast neemt deze hijskraan weinig plek in beslag waardoor deze hijskraan te gebruiken is bij diverse hijswerkzaamheden. Ook een hoeflon c6 kun je met een afstandsbediening besturen.

Een hijskraan met een afstandsbediening besturen

Een hijskraan met een afstandsbediening besturen heeft een groot voordeel. Doordat de hijskraan over een radiografische besturing beschikt, kun je tijdens het uitvoeren van de hijswerkzaamheden op het display van de afstandsbediening precies zien wat er gebeurd. Daarnaast kun je op dit display ook diverse meldingen zien, zoals bijvoorbeeld een melding die aangeeft dat de lading aan de hijskraan te zwaar is. De meest geschikte hijskraan voor jouw klus is afhankelijk van de voorwerpen die je met de hijskraan omhoog of omlaag wil hijsen. Je kunt een hoeflon c1 of een hoeflon c6 huren zodat je de hijskraan zelf kunt bedienen. Maar je kunt ook het hijsproject uit besteden. Het besturen van een hijskraan met daaraan een zwaar voorwerp is namelijk een klus die niet zomaar iedereen oppakt. Door een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen weet je zeker dat het voorwerp niet beschadigd. Zo’n gespecialiseerd bedrijf beschikt immers over een jarenlange ervaring met betrekking tot het uitvoeren van hijswerkzaamheden. Er zijn namelijk zware kostbare voorwerpen die niet mogen beschadigen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een torentje van een monumentaal pand. Wanneer je zo’n torentje omhoog- of omlaag moet takelen is het van belang dat dit torentje niet beschadigd. Je kunt de hijswerkzaamheden dus zowel zelf uitvoeren als uit besteden.