Video game industrie

Een hele grote industrie, groter dan de film en muziek industrie bij elkaar, is momenteel de video game industrie. Deze industrie waarin vele mensen werkzaam zijn van mensen die full stack developer zijn tot mensen die python programmeur zijn en van mensen die spelontwerper zijn tot mensen die suggestieve anime figuren tekenen. Vele miljoenen mensen werken in deze industrie, die vaak competitief is en voor veel hoge werkdruk zorgt.

Verwachting bedrijven

Bedrijven verwachten vaak van hun spel ontwikkelaars dat ze games op een bepaald moment af hebben. Vaak licht dit moment rond kerst, aangezien mensen dan heel veel video games kopen voor hun kinderen. Steeds vaker echter, leidt dit tot games die erg gehaast worden afgemaakt, of nou ja, vaak eigenlijk meer gewoon afgeraffeld. Het probleem is hierbij dat ze hier gewoon mee weg kunnen komen, omdat dit soort spellen vaak gekocht worden door ouders die er geen verstand van hebben, of door de gemeenschap flink opgehyped worden waardoor veel mensen het pre-orderen. Vrij geregeld komen deze mensen dan van een koude kermis thuis, zoals met de game Cyberpunk, waar ikzelf ook flink in getrapt ben, of misschien nog wel groter, Fallout 76.

Uitbuiting

Maar naast dat de kwaliteit van games omlaag gaat, is er ook nog wel een groter probleem. Rechten van medewerkers komen namelijk ook nog wel eens in het geding door de cultuur binnen bedrijven. Doordat games dus voor een bepaald moment af moeten, wil het vaak gebeuren dat ontwikkelaars extreem hard aan het werk moeten om een game nog op tijd af te krijgen omdat ze anders bijvoorbeeld een gezamenlijke bonus mislopen, of misschien persoonlijk een promotie mislopen. Een heel bekend voorbeeld hiervan is het maken van een ET game een jaar of 40 geleden door Atari.

Grote teleurstelling

Voor de maak van deze game was één persoon aangesteld. Deze man moest dus de game ontwerpen en programmeren. Opzich was dit niet een hele vreemde gang van zaken in die tijd, maar wel was de tijdsspanne erg krap. Het idee voor de game kwam namelijk even nadat de film een succes bleek te zijn in de bioscoop. Atari wou de game uitbrengen met kerst, zodat ze is even flink geld binnen konden harken. Ondanks dat de maker in de paar maanden die hij kreeg extreem hard heeft gewerkt, resulteerde dit naast een enorme werkdruk voor hemzelf, ook gewoon in een slechte game. Sterker nog, een game die wel eens de slechtste ooit wordt genoemd.