Technologie om je huis te beschermen

De afgelopen decennia zijn we in een technologische revolutie terecht gekomen. Met de komst van het internet is de wereld op technisch kunnen ver vooruit gegaan en electronica is nooit zo geavanceerd geweest als nu. Dit is ook toe te passen in het beveiligen van huizen en panden in het algemeen.

Een alarm

Een voorbeeld hiervan is een alarmsysteem huis. Dit is een systeem dat kan controleren of er iemand het huis in komt. Als er niemand het huis in komt, is alles goed. De deuren zijn allemaal gewoon gesloten en de ramen ook. Maar zodra er een deur of raam open gaat, dan gaat het alarm piepen. Meestal heb je dan nog even de tijd om een code in te voeren, maar als dat te lang duurt (wat bij de inbreker dus zo zal zijn), dan zal de politie worden ingeschakeld. Dit is erg handig, aangezien het mensen in de buurt alert maakt op het feit dat er iets aan de hand is daar, maar ook omdat het de inbreker af schrikt. Voor het inbreken zal hij de sticker op je ruit zien dat je een alarm hebt, maar tijdens de inbraak, kan hij ook nog verrast zijn en het op een lopen zetten.

Camera

Een camerainstallatie kan ook ervoor zorgen dat je huis beter beveiligd is. Je zet de camera neer op een slimme plek zo dat de inbreker niet naar binnen kan zonder langs je camera te komen en vervolgens als er een misdrijf is gepleegd in je huis, dan kan je zien wie het was die naar binnen is gekomen ongewenst. Maar net als het alarm is het ook preventief. De camera zie je hangen en als een inbreker dat ziet, is het goed mogelijk dat hij maar naar een makkelijker huis op zoek zal gaan. Dan zal hij het risico mogelijk te groot vinden en zijn inbraak ergens anders naartoe verplaatsen.

Nep?

Je kan dit soort dingen ook inzetten, zonder ze echt in te zetten. Als je ergens een camera op hangt en hij doet het niet, dan schrikt het nog steeds af. Je kan ook gewoon een dummy ophangen, een camera die dus gewoon nep is. De inbreker zal toch geen verschil zien en zal dus toch afschrikken. Op diezelfde manier kan je een sticker plakken op je ruit dat je een alarm hebt terwijl dat niet waar is. Zo kan je dus erg goedkoop al je huis beschermen.