Op zoek naar een goed hoofdkussen?

Word je regelmatig ’s nachts wakker omdat je je draai niet kan vinden? Merk je dat je ’s ochtends wakker wordt met nekpijn? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw goed hoofdkussen. Je spendeert elke nacht 7 tot 8 uur op een kussen, dat is op jaarbasis maar liefst 2500 uur! Het is dus belangrijk dat je een goed hoofdkussen hebt, die jouw wervelkolom ondersteund zodat je lichaam goed kan rusten. De kosten van een hoofdkussen lopen erg uiteen, van een tientje tot wel honderden euro’s. Je betaald echter ook voor de kwaliteit en de levensduur. Ga niet voor de goedkoopste optie, aangezien een goede nachtrust ook wat waard is!

Is jouw kussen toe aan vervanging?

Wist je dat de levensduur van een goed hoofdkussen tussen de 18 en 36 maanden is? De meeste mensen denken er niet aan om het hoofdkussen binnen deze tijd te vervangen. Hierdoor neemt de kwaliteit langzamerhand af. De levensduur van je hoofdkussen is ook afhankelijk van het vulmateriaal en de kwaliteit van je kussen. Waar synthetisch materiaal na 18 maanden al toe is aan vervanging, gaan hoofdkussens van traagschuim ongeveer 36 maanden mee. Wanneer je merkt dat het kussen zijn vorm verliest, is het tijd om het te vervangen. Het hoofdkussen is dan niet meer geschikt om te vormen naar jouw wisselende slaaphoudingen.

Hoe hygiënisch is jouw kussen?

Hoe vaak controleer jij je kussen op vlekken of onaangename geuren? Een hoofdkussen kan na verloop van tijd gaan schimmelen en huisstofmijten bevatten. Dit kan allergische reacties en ademhalingsproblemen veroorzaken. Door voor een anti- allergische vullingsmateriaal te kiezen zoals wol of latex te kiezen, zorg je dat je hoofdkussen vrij blijft van schimmels en huisstofmijten. Aangezien je elke dag op je kussen ligt met je gezicht, laat je veel dode huidcellen achter. Het is dus belangrijk dat je een kussensloop gebruikt en deze regelmatig wast. Sommige kussens, zoals kussens van katoen, kan je gemakkelijk in de wasmachine wassen, zodat ze goed schoon blijven. Op deze manier zorg je voor een goede hygiëne van jouw hoofdkussen.

Hoe vind je een goed hoofdkussen?

Ben je op zoek naar een goed hoofdkussen? Dan is er genoeg keuze. Je kan kiezen tussen verschillend vulmateriaal, de grootte van het kussen en de vorm die het beste bij jouw lichaam past. Wanneer je bijvoorbeeld brede schouders hebt, is een goed hoofdkussen redelijk hoog en van stevig materiaal. Zo wordt er voldoende steun aan je hoofd geboden zodat je lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld is. Je slaaphouding is ook van invloed op het vinden van een goed hoofdkussen. Wanneer je veel op je rug ligt heb je minimale ondersteuning van het kussen nodig om een rechte wervelkolom te hebben. Hierdoor kan je voor een licht en dun kussen kiezen. Het is aan te raden om verschillende kussens uit te proberen zodat je kunt ervaren welke het beste werken voor jou. Welk kussen je ook kiest, kies voor een goed hoofdkussen bij Hoofdkussen.com zodat je kan genieten van een optimale nachtrust