Natuursteen vloertegels, tegels met een bijzonder karakter

De tegelvloer is sinds jaar en dag de vaakst toegepaste en bijgevolg ook populairste vloer in een woning. Dit gezegd hebbende is het zo dat vloertegels in heel wat verschillende versies bestaan. Eén van de mogelijkheden waar je voor kan kiezen zijn de zogenaamde natuursteen tegels. Het gaat hierbij om zeer populaire tegels die er om bekend staan over een zeer bijzonder karakter te beschikken. Zou jij dus met andere woorden in jouw woning liever geen gebruik willen maken van een standaard vloer, maar wil je graag kunnen rekenen op een echt bijzonder exemplaar? Dan zijn natuursteen vloertegels ook voor jou het overwegen waard!

Wat maakt de keuze voor natuursteen zo populair?

Er zijn best een aantal verschillende zaken aan te halen die ervoor zorgen dat natuursteen vloertegels door de jaren heen zo populair zijn geworden. In eerste instantie is er het feit dat natuursteen over een zeer duurzaam karakter beschikt, althans wanneer ze goed wordt onderhouden. Natuursteen is rechtstreeks afkomstig uit de natuur en wordt vervolgens op maat gesneden. Het unieke karakter waar natuursteen over beschikt heeft wel een bepaalde prijs. Het is dan ook zo dat tegels die zijn gemaakt van natuursteen doorgaans alles behalve de goedkoopste optie zijn op de markt. Heb je dus slechts een beperkt budget voor handen voor het kopen van je vloertegels? Dan zal je kunnen vaststellen dat natuursteen mogelijks voor jou niet de meest voor de hand liggende keuze zal zijn.

Alle natuursteen tegels zijn uniek

Voor elke vloertegel die wordt gemaakt van natuursteen geldt dat ze over een uniek karakter beschikt. Dit zorgt ervoor dat het eigenlijk onmogelijk is om twee dezelfde tegels te vinden die zijn gemaakt van natuursteen. De kleine onvolmaaktheden waar deze tegels zich door kenmerken maken onlosmakelijk deel uit van de unieke stijl die je met natuursteen kan realiseren. Dat natuursteen tegels zoveel verschillende soorten uitstralingen kunnen hebben is ook voor een niet onaanzienlijk deel het gevolg van het feit dat ze op heel wat verschillende manieren kunnen worden afgewerkt. Het gaat hierbij onder meer om:

  1. Het schuren van de tegels;
  2. Het verzoeten voor een blinkende afwerking;
  3. Het polijsten (gebeurt vooral bij marmer en graniet);
  4. Het zagen van de tegels voor een extra ruwe afwerking;
  5. Het vlammen waardoor wordt gezorgd voor een vlakke afwerking;

Buiten bovenstaande opties is het eveneens mogelijk om ervoor te kiezen om je natuursteen vloertegels te laten zandstralen. Voor deze optie wordt ook vaak gekozen wanneer er wordt gezorgd naar een anti-slip oplossing. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het is werkelijk op bijzonder veel verschillende manieren mogelijk om jouw tegels af te (laten) werken.

Let op een tijdige behandeling van je natuursteen tegels!

Kies jij voor in jouw woning ook voor vloertegels die zijn gemaakt van natuursteen? In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat je deze maar beter tijdig kan behandelen. De afwerkingslaag van natuursteen staat er immers om bekend uit zichzelf minder aanwezig te zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de tegels sterk gaan verouderen. Let op, bij het schoonmaken van een vloer die bestaat uit natuursteen is het absoluut belangrijk om geen gebruik te maken van chemische producten en zuren. Natuursteen is hier gevoelig aan waardoor er al snel sprake kan zijn van schade. Groene zeep is wat dat betreft een uitstekend product om gebruik van te maken bij het schoonmaken van je vloer die uit natuursteen vloertegels bestaat.