Loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Het kan zijn dat de baan die je al jaren doet niet meer bij je past. Je kunt ervoor kiezen om dan naar een andere baan op de zoek te gaan. Als je het gevoel hebt dat het werkveld niet meer bij je past, kun je kiezen voor een totaal andere sector. Wat als je simpelweg geen idee hebt wat goed bij je past en je hebt het gevoel begeleiding hierin nodig te hebben? In dit soort gevallen kan een loopbaanbegeleider een uitkomst zijn. Ook als je student bent en je komt net van je opleiding af en hebt geen idee welke baan echt past of zelfs als scholier een studie kiezen is het verstandig om een loopbaanbegeleider in te schakelen.

Wat doet een loopbaanbegeleider?

Een loopbaanbegeleider loopt met je een uitgebreid traject door. Er wordt hierbij gekeken naar waar je interesses liggen. Ook wordt er ondersteuning geboden bij het solliciteren, indien je op zoek bent naar een nieuwe baan. Indien je een andere functie bij hetzelfde bedrijf wilt, kan een loopbaancoach Arnhem je helpen met het onderhandelen over een contract. Bij loopbaancoaching gaat het voor een groot deel om jezelf leren kennen. Alleen als je weet waar je interesses liggen en wat energie geeft, kun je een studie of beroep kiezen dat echt bij je past. Een onderdeel van inzicht krijgen in wie je bent en wat je wilt is het doen van persoonlijke testen.

Belangrijke aandachtspunten bij het traject

Als je wilt dat het loopbaantraject echt zijn vruchten afwerpt, is het van belang dat je echt toe bent aan verandering en met een open mind je laat begeleiden. Het kan zijn dat de loopbaancoach kritisch is in zijn of haar feedback. Als problemen op de werkvloer eventueel aan jezelf ligt is het belangrijk om deze feedback aan te nemen. Probeer dit goed in je op te nemen, want uiteindelijk is het bedoeld om je verder te helpen en wil je niet je eigen ontwikkeling stagneren.

Voordelen van een studieloopbaancoach

Een loopbaancoachingstraject kan prijzig lijken, maar je kunt er de rest van je leven profijt van hebben. Door te weten wie je bent en waar je interesses liggen kun je de juiste keuzes maken en kiezen voor een fijne carrière.