Knusse kussens kooptips voor een fijn interieur

Kussens zijn een geheim wapen als het gaat om het opfleuren van een ruimte. Ze vormen een van de goedkoopste en meest effectieve manieren om jouw woonkamer een snelle update te geven. Je zult versteld staan wat voor verschil dit kan maken voor jouw interieur en dat maar voor een kleine prijs. Veel banken worden vaak geleverd met bijpassende kussens, maar helaas betekent dit dat je een groot kleurblok krijgt omdat ze allemaal opgaan in de bank. De eenvoudige oplossing om nieuwe te kopen bij een online shop met een mooi assortiment zoals Knit Factory. Maar voordat je naar de winkel of een website gaat bezoeken geven wij hier nog wat tips waar je op moet letten.

Kussens kiezen: denken aan de kleur en de hoeveelheid

Als je sierkussens selecteert op basis van kleuren die al in jouw woonkamer zijn, zorg er dan voor dat de ruimte op elkaar is afgestemd en dat de items in de kamer niet om aandacht vechten. Woonkamers zitten vol met patronen en textuur, dus kijk naar de kleuren van kunstwerken, vloerkleden, meubels, vazen en gordijnen en kies vervolgens accessoires die bij deze tinten passen. Dit zal helpen om de kamer sfeervol te maken en onnodige drukte vermijden. Denk ook aan het aantal kussens voor je bank. Ook dat hangt af van je stijl en voorkeur. Als je van traditionele kamers houdt, blijf dan bij een even aantal kussens, dit geeft je een meer symmetrische uitstraling. Oneven aantallen zijn het meest geschikt voor eclectische of modernere kamers. Kies als richtlijn voor vijf kussens op een driezitsbank en vier op een tweezitsbank. Als je een enkele stoel hebt, blijf dan bij een enkel sierkussen.

Waar je op moet letten als je kussens koopt

We hebben keuze te over als het gaat om kussens in Nederland Met zoveel fantastische aanbieders die prachtig bedrukte en gerestaureerde modellen verkopen heb je in elke stijl wel iets leuks. Om ervoor te zorgen dat je niet met een hoop kussens eindigt die niet werken, moet je ervoor zorgen dat je al goed weet wat er in je huis past. Denk aan de maat en de ideale kleuren. Als je een verfmonster of gordijnstof hebt, neem dat dan mee. Of maak een foto op je telefoon van je bank of interieur zodat je ernaar kunt verwijzen in de winkel. Een foto helpt met aanbevelingen.

De stof en de maat: hou er rekening mee

Kijk goed naar de grootte van jouw bank voordat je een kussen maat overweegt. Een grotere kussen ziet er geweldig uit op grootschalige banken met voldoende zitruimte. Kleine formaten op grote banken kunnen verloren gaan. Maar op kleine en knusse banken kunt je kleinere sierkussens prima gebruiken. Qua het type stof kun je kiezen uit bont, wol, linnen en fluweel. Ze voegen allemaal een geweldige textuur toe aan een kamer, wat essentieel is als je vasthoudt aan een neutraal kleurenpalet. Selecteer stoffen die geschikt zijn voor hun gebruik en die de tand des tijds kunnen doorstaan als je ze ook intensief gebruikt. Met deze tips kom je dus al een heel eind op weg als je de beste kussen wilt hebben voor jouw kamer.

Kijk voor deze kussens en nog meer breiwerk op Knit Factory.