Kleefmagneet; veilige oplossing

U kent het vast wel, een deur die steeds weer dicht valt. Zelfs deurstoppers helpen soms niet. In deze situatie is een ideale kleefmagneet oplossing. Een kleefmagneet is zo krachtig dat hij alleen losgekoppeld kan worden door de voedingsspanning uit te schakelen. Dit maakt het bij uitstek geschikt om deuren een langere tijd open te houden. Daarom worden kleefmagneten veel gebruikt in scholen, ziekenhuizen en bejaardentehuizen. De reden hiervoor is niet alleen dat ze deuren openhouden en makkelijk weer van het slot gaan, maar ook dat ze erg veilig zijn in brandsituaties. Omdat de deuren makkelijk dichtgaan kunt u ruimtes gemakkelijk afsluiten. Daardoor is het een ideale oplossing voor bijvoorbeeld een branddeur.

kleefmagneet

Hoe werkt een kleefmagneet?

Kleefmagneten, ook wel elektronische deurmagneten genoemd, zorgen ervoor dat uw deur open blijft door middel van een elektronische vergrendeling. Deze kleefmagneet is leverbaar in 12 en 24 volt. Een kleefmagneet zoals deze bestaat uit twee onderdelen; een deurmagneet en een ankerplaat. De deurmagneet en de ankerplaat moeten op de deur en het kozijn worden gemonteerd. Als er spanning op de magneet staat en deze contact maakt met de ankerplaat vergrendelt hij. De sterkte van de vergrendeling is natuurlijk afhankelijk van de sterkte van de magneet zelf. Voor een zwaardere deur moet ook een sterkere magneet worden gemonteerd. De bedoeling van een deurmagneet is dat deze erg sterk is, zodat de deur niet zomaar uit de vergrendeling gaat.

Voordat er kan worden begonnen met het monteren moet eerst worden bekeken of de deur goed sluit. Hiermee bedoelen we dat de deur goed in het slot moet vallen en vrij moet kunnen bewegen van het kozijn en de ondergrond. Ook moet er worden gekeken naar de staat van de deur en de scharnieren, want als de kleefmagneet is gemonteerd is het moeilijk om deze achteraf te vervangen.