Hoe je een marmeren keukenstijl creëert

Marmeren keukens zijn helemaal in de mode en dat is niet zo gek. Het is een tijdloos materiaal dat een luxueuze uitstraling geeft aan elke keuken. Maar hoe creëer je eigenlijk een marmeren keukenstijl? Moet je je volledige keuken verbouwen of zijn er ook andere opties? In deze blogpost delen we alle tips en tricks voor het creëren van een marmer keuken stijl.

Marmeren werkblad

Het werkblad is het pronkstuk van elke keuken en dat is met een marmeren werkblad niet anders. Doordat elk marmeren werkblad uniek is, zorgt dit voor een natuurlijk en authentiek effect. Daarnaast is marmer hittebestendig en gemakkelijk schoon te maken. Een marmeren werkblad is een investering, maar wel een die de moeite waard is.

Marmeren achterwand

Een andere manier om wat marmer in je keuken te krijgen is door een marmeren achterwand te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van marmeren tegels of een groot marmeren paneel. Een marmeren achterwand is niet alleen mooi, het is ook erg praktisch omdat het gemakkelijk schoon te maken is.

Marmeren accessoires

Ben je niet toe aan een volledige keukenverbouwing? Geen probleem! Je kunt namelijk ook met kleinere items zorgen voor een marmeren keukenstijl. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel van marmer, een marmeren snijplank of marmeren keukenpotjes.

Combineer met andere materialen

Marmer is een prachtig materiaal, maar het kan soms wel een beetje kil aanvoelen. Daarom is het belangrijk om te combineren met andere materialen om het geheel wat warmer te maken. Denk bijvoorbeeld aan houten stoelen of een koperen hanglamp.

Kleurgebruik

Tot slot is het kleurgebruik in je keuken belangrijk voor de marmeren stijl. Marmer heeft van zichzelf al een patroon met grijze en witte tinten. Daarom is het belangrijk om de rest van je keuken niet te druk te maken qua kleur. Kies bijvoorbeeld voor witte of grijze kastjes en laat de marmeren items er echt uitspringen.