Hoe bespaar je geld tijdens een verhuizing?

Verhuizen kost veel geld. Geld kan je maar één keer uitgeven en het is daarom ook belangrijk dat je het goed investeert. Om wat geld in je zak te houden staan in deze blog een aantal tips die jou gaan helpen om niet meer geld uit te geven aan een verhuizing als dat moet.

Verpakkingsmateriaal

Iets dat veel geld kost is verpakkingsmateriaal. Als eerst heb je dozen nodig om al je spullen in te doen zodat ze verhuist kunnen worden zonder dat de spullen beschadigd worden. Deze verhuisdozen zijn duur, daar kun je niet om heen. Maar toch zou je dozen moeten hebben. Je kan deze dozen natuurlijk nieuw kopen, en er veel geld aan kwijt zijn. Ook kan je dozen meenemen uit de supermarkt. Deze zijn misschien niet zo stevig als verhuisdozen, maar in deze dozen kan je makkelijk een dekbed in kwijt. Deze is licht en kan niet snel kapot gaan. Toch heb je wel stevige verhuisdozen nodig. Deze dozen kan je ook makkelijk tweedehands kopen.

Als je dure kleding wil verhuizen vouw je deze liever niet op. Denk maar bijvoorbeeld aan mooie kostuums of prachtige gala jurken. Hiervoor zou je dan kleding zakken voor moeten kopen. Kleding zakken zijn erg duur. Daarom kan je net zo goed plastic zakken over het kledingstuk heen doen, en dan aan de onderkant een gaatje in maken zodat de kleding hanger er door kan. Gebruik hiervoor stevige zakken, vuilniszakken zijn bijvoorbeeld erg dun. Als je deze dan toch wil gebruiken is het goed om er bijvoorbeeld 2 zakken overheen te doen.

De hulp bij een verhuizing

Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn tijdens een verhuizing is het verstandigst om zo veel mogelijk zelf te regelen tijdens de verhuizing. Er zijn altijd wel vrienden of familie die jou willen helpen tijdens je verhuizing. Misschien gaat het dan iets rommeliger, maar het is zeker goedkoper. Het enige wat je moet doen is deze mensen aan een lunch voorzien en misschien een klein bedankje aan het einde van de verhuizing. Maar dit is zeker goedkoper dan een verhuisbedrijf in te huren.

Zijn er geen vrienden en familie beschikbaar om jou te helpen tijdens deze verhuizing? Dan zit er niks anders op om een verhuisbedrijf in te huren. Want alles alleen doen is natuurlijk geen optie. Verhuisbedrijven zijn er in verschillende soorten prijscategorieën, vraag daarom meerdere offertes aan zodat je niet te veel geld uitgeeft. Daarnaast zijn studenten verhuisservices altijd een goede oplossing voor een budgetproof verhuizing. Budget hoeft lang niet altijd te betekenen dat het minder goed is. Deze studenten krijgen gewoon een cursus en bouwen met de tijd dat ze er werken natuurlijk ook ervaring op. Studenten zijn dus goedkope verhuizers die jou hulp kunnen bieden.