Een goedkope verhuizing en inrichting van je nieuwe woning doe je zo

Als je onlangs een nieuwe woning hebt gekocht, heb je waarschijnlijk ook al goed nagedacht over wat je in huis wilt gaan doen om er een thuis van te maken. Kies je er bijvoorbeeld voor om een nieuwe keuken in de woning toe te voegen of een nieuwe dakkapel? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je huis nog mooier te maken, maar overal hangt een prijskaartje aan. Als je budget na aanschaf van een nieuwe niet zo hoog is, doordat je bijvoorbeeld moest overbieden is het goed om eens te kijken naar het kostenplaatje van je investeringen. Kies je ervoor een verhuisbedrijf in te huren of roep je al je kennissen op. Het zijn allemaal keuzes die je moet gaan maken.

De inrichting van je nieuwe woning

Door veel mensen toch het leukste gedeelte van het verhuizen. Leuke, nieuwe spullen kopen die echt passen binnen je nieuwe woning. Er zijn een aantal onderdelen bij de inrichting waar je rekening mee kunt houden om de kosten wat te drukken, hierbij enkele voorbeelden:

  • Ga eens langs een kringloopwinkel. Hoewel kringloopwinkels bij veel mensen nog bekend staan als een plek met oude meuk is er echt veel leuks te vinden voor een schappelijke prijs.
  • Werk vanuit een budget. Heb je geen specifiek budget bepaald, dan let je minder op de uitgaven en val je altijd hoger uit dan je bij voorbaat had ingeschat.
  • Laat je creatieve geest de vrije loop. We zijn allemaal een stuk creatiever dan we denken. Misschien ken je wel iemand die goed kan schilderen en laat in plaats van een duur schilderij direct iets moois op de muur schilderen. Of gebruik mooie kleuren die het aangezicht ook direct verbeteren.

Een goedkope verhuizing regelen 

Als je alle spullen hebt aangeschaft is het moment om de verhuizing te regelen. Plan een vaste datum en zorg dat je voldoende mensen beschikbaar hebt die je kunnen helpen. Al is dat in deze periode wellicht wat lastiger, je kunt er ook voor kiezen een verhuisbedrijf in te schakelen. Het beste kun je kiezen voor een lokaal verhuisbedrijf. Dus mocht je in Haarlem wonen, kun je het beste een verhuisbedrijf in Haarlem benaderen. Als je buiten de provincie gaat zoeken, zul je nog extra voorrijkosten moet betalen. Daarbij kennen zij de buurt goed en kun je uitermate goed van dienst zijn. De kosten voor een verhuisbedrijf hoeven niet al te groot te zijn, maar geven je wel de juiste werkmiddelen en materialen om alles goed en soepel te laten verlopen.