De beste manier om mollen te voorkomen

De beste manier om mollen te voorkomen

Laten we eerlijk zijn: niemand zit te wachten op mollen in de tuin. Desalniettemin nemen weinig mensen de moeite om mollen te voorkomen. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het voorkomen van mollen en hoe je het beste te werk kunt gaan. Lees snel verder wanneer je niet zit te wachten op mollen en deze liever voorkomt dan bestrijdt.

De schade die mollen kunnen aanrichten

De schade die mollen kunnen aanrichten is vaak erger dan je denkt. Mollen verplaatsen zich onder de grond en graven daarbij tunnels. Eén mol is al genoeg om jouw hele tuin te vernielen. Het resultaat van mollen in je tuin is verzakkingen en dat is het laatste waar je op zit te wachten. In de meeste gevallen zal jouw tuin volledig opnieuw aangelegd moeten worden wanneer je last hebt van grondverzakkingen.

Er zijn meerdere redenen waarom je mollen liever voorkomt, dan bestrijdt. Ten eerste bespaar je jezelf een hoop kopzorgen en geld. Daarnaast houd je de mollen in leven. Wanneer je mollen moet bestrijden is er vaak geen tijd meer en zal je ze moeten doden om ze te bestrijden.

Hoe kun je mollen het beste voorkomen?

De beste manier om mollen te voorkomen is door planten te kopen met bepaalde geuren waar mollen niet goed tegen kunnen. Mollen hebben een goede neus en zodra ze deze planten ruiken zullen ze uit de buurt blijven. Meer weten over het voorkomen van mollen? Neem dan een kijkje op deze website waar je een groot assortiment van mollenverjagers ziet.