Alles wat je moet weten over infrarood sauna’s

Ben jij gek op wellness en heerlijk ontspannen? Dan is een infrarood sauna misschien wel iets voor jou. Dit type sauna is de afgelopen jaren enorm populair geworden en wordt vaak gezien als een gezondere optie dan traditionele sauna’s. Maar wat houdt een infrarood sauna precies in en wat zijn de voordelen ervan? In deze blog lees je alles wat je moet weten over de infrarood sauna.

Wat is een infrarood sauna?

Een infrarood sauna is een sauna waarbij infraroodstraling gebruikt wordt om het lichaam op te warmen. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van keramische stralers of carbon stralers. Deze geven een lagere temperatuur dan traditionele sauna’s, maar de warmte dringt dieper en sneller door tot in het lichaam. Dit komt doordat de stralen direct op het lichaam gericht worden en niet op de lucht eromheen. Hierdoor ontstaat er een aangename warmte, die diep doordringt en spierpijn verlicht.

De voordelen van infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s hebben heel wat voordelen ten opzichte van traditionele sauna’s. Zo zijn ze veel energiezuiniger en kosten ze minder tijd en moeite om op te warmen. Ook zijn de kosten vaak lager wat betreft aanschaf en onderhoud. Daarnaast hebben infrarood sauna’s talloze voordelen voor de gezondheid. Zo kunnen ze helpen bij het ontgiften van het lichaam, het verminderen van cellulitis, het stimuleren van de bloedsomloop en het verlichten van spierpijn en gewrichtspijn.

Kies de juiste infrarood sauna

Er zijn heel wat verschillende infrarood sauna’s op bijvoorbeeld de website van https://www.bastu.nl/. Van modellen die geschikt zijn voor 1 persoon tot grote familie sauna’s, er is voor ieder wat wils. Bij het kiezen van een infrarood sauna is het belangrijk om te letten op de grootte, de temperatuur en de stralingswarmte. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier en fabrikant, zodat je zeker bent van de juiste kwaliteit en onderhoud.

Hoe gebruik je een infrarood sauna?

Het gebruik van een infrarood sauna is heel gemakkelijk. Je stelt de gewenste temperatuur in en geeft de sauna de tijd om op te warmen. Dit duurt meestal slechts enkele minuten. Vervolgens ga je in de sauna zitten en laat je de warmte zijn werk doen. Het wordt aangeraden om de sauna niet langer dan 30 minuten per sessie te gebruiken. Vergeet niet om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven.