Acrylaatkit perfect voor jouw klus

Acrylaatkit wordt vaak gebruikt voor verschillende klussen in en rondom het huis, omdat het makkelijk toepasbaar is. Ook hecht de kit snel, waardoor het product geschikt is voor veel toepassingen. De kit is zowel binnen als buiten te gebruiken. Zorg er wel voor dat je de juiste kit gebruikt bij de juiste klus, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan en later spijt hebt van het gebruik van de verkeerde kitsoort.

Binnen

De acrylaatkit is perfect om binnenshuis te gebruiken en craquleert niet. Doordat de kit al na 15 minuten kleefvrij is, kun je snel verder werken. Wanneer je op zoek bent naar een kit die je in huis kan gebruiken, kun je het beste gaan voor:

  • Zwaluw Anti Crack acrylaatkit
  • Acryrub CF2
  • Hercuseal Crackle free 120

Bovenstaande kunnen gebruikt worden op verschillende ondergronden, zoals beton, stucwerk, baksteen, hout, gelakte ondergronden, etc. Hierdoor is het product geschikt voor het afdichten van scheuren en voegen in het beton, het afdichten van aansluitvoegen rondom houten kozijnen, plinten en muren, enz. Wanneer je aan de slag gaat op vochtige plekken in of rondom het huis, kun je het beste kiezen voor Wet on Wet. Deze kit beschermt tegen waterbelasting.

Buiten 

Ook is acrylaatkit uitermate geschikt voor buiten-klussen. Ga voor een kit die te gebruiken is op alle poreuze ondergronden, zoals beton, steen, hout, etc. Kies dan voor:

  • Zwaluw Acrylaatkit Exterieur
  • Hercuseal Superior Outdoor 130

Deze kitsoorten bevatten veel stoffen, waardoor ze perfect gebruikt kunnen worden voor brede groeven. Ga je buiten aan de slag op vochtige plekken, kies dan voor de Exterieur+. Belangrijk is dat kit bij buitengebruik altijd overgeschilderd moeten worden. Een voordeel is dat de kit na twee uur al droog is, waardoor het snel overgeschilderd kan worden. Wacht wel tot de kit echt volledig uitgehard is! Ook deze kitsoorten kunnen gebruikt worden voor stucwerk, metselwerk, het afdichten van scheuren en voegen in het beton en voor het afdichten van aansluitvoegen rondom houten kozijnen, plinten en muren. Natuurlijk is de kit ook nog te gebruiken voor andere klussen.

Verschil tussen siliconenkit en acrylaatkit

Vaak wordt er getwijfeld welke kit het beste is voor welke klus. Er zijn veel verschillen tussen beide kitsoorten, waardoor je dus voorafgaand aan de klus goed moet nagaan welke kit het beste past. Zo is acrylaatkit gemaakt op dispersiebasis. Hierdoor is het een plasto-elastische kitsoort. Daarnaast is deze kit overschilderbaar en droogt het een stuk sneller dan siliconenkit. Siliconenkit is daarentegen waterafstotend. Toch zijn er soorten acrylaatkit die wel waterafstotend zijn en die ook overschilderbaar zijn. Ook wordt siliconenkit soms gekozen vanwege de elasticiteit. Let op, bij het schilderen van een voeg moet je dus altijd kiezen voor acrylaatkit en niet voor siliconenkit!

Twijfel je alsnog welke kit het beste past? Je kunt altijd contact opnemen met een adviseur. Hij of zij luistert naar waar je de kit voor nodig hebt en kan op basis van jouw verhaal een advies geven over welke kit je het beste kunt gebruiken voor jouw klus.