Achteraf betalen met Acceptgiro

Wilt u weten hoe betalen per acceptgiro precies werkt en welke webwinkels deze betaalmethode toestaan? Lees er hier meer over.

Achteraf betalen met Acceptgiro bestaat al lang. Deze betaalmethode is in het leven geroepen om verwarring bij betalingen te voorkomen, tegenwoordig is het een prettige manier om achteraf te betalen. Via een digitale Acceptgiro kunt u vaak direct betalen of via een betaalknop kunt u hem eventueel handmatig voldoen. Wanneer u voor een Acceptgiro kiest bent u verplicht om binnen 14 dagen te betalen.

Hoe werkt betalen met Acceptgiro?

Betalen met Acceptgiro is in principe vrij gangbaar en heeft u mogelijk al eens gedaan. Een Acceptgiro is een aanvraag tot betaling en kunt u via de post accepteren of digitaal. Door middel van een betalingskenmerk snapt de ontvanger welke betaling u uitvoert. Op deze manier is de kans op fouten zo klein mogelijk! Op een Acceptgiro staat vermeld tot wanneer u de tijd heeft om te betalen.

Winkels die Acceptgiro accepteren

De meeste webwinkels accepteren Acceptgiro betalingen. In de meeste gevallen dient u echter wel rekening te houden met een kleine extra bijdrage. Prettig aan een Acceptgiro is dat u ze kunt verzamelen en vervolgens later betaalt, zo bent u in één keer van uw rekeningen af.

Alternatieven voor Acceptgiro

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Acceptgiro. Het nieuwste voorbeeld is AfterPay. Prettig aan AfterPay is het feit dat het bijna zoals een Acceptgiro werkt, echter kunt u bij AfterPay gemakkelijk en snel online betalen. Een ander alternatief is achteraf overschrijven, wanneer u voor deze methode kiest is het belangrijk om uit te kijken met het maken van fouten. Bij AfterPay of Acceptgiro is de kans groter dat het direct goed gaat. Veel gegevens zijn immers al deels of volledig voor u ingevuld.