Als docent is het zeker niet onverstandig om een didactiek training te volgen. Wat zo een training nou precies inhoudt? Als je voor didactisch coachen kiest, dan let je meer op individuen en begeleid je ze gedurende de les. Daarmee bedoelen we niet dat je de ene leerling meer aandacht geeft dan een ander, integendeel zelfs. Alleen in plaats van dat je je alleen op de klas in zijn geheel richt, geef je ook feedback aan individuen. Bovendien leer je tijdens een didactiek training ook juist om je aandacht op een goede manier over je leerlingen te verdelen.
Hoe werkt didactisch coachen
Bij didactisch coachen geef je gedurende het lesgeven dus vaker feedback op je leerlingen. Je observeert de leerlingen goed om na te gaan wat ze beter kunnen doen en wat ze juist erg goed doen. Geef je ergens feedback op, dan blijf je ook in de gaten houden of dat in het vervolg beter gaat. Gaat het een volgende keer beter, dan kom je er nog eens op terug en dan vermeld je dit even. Op die manier kun je de leerlingen beter sturen. Voor de leerlingen wordt het op die manier ook leerzamer en leuker om je lessen te volgen.
Het resultaat van didactiek training
Leer je om goed didactisch te kunnen coachen, dan werpt dit zeker zijn vruchten af. Uiteindelijk zullen je leerlingen gemotiveerder zijn en actiever meedoen met je lessen. Voor jouzelf is dat ook erg prettig en dit zorgt er weer voor dat je zelf minder werkdruk hebt. Trainingen als dit zorgen ervoor dat jij je als docent op een positieve manier blijft ontwikkelen en dat je plezier in je werk blijft houden. Ook komt dit je loopbaan ten goede. Een didactiek training kun je op verschillende plekken volgen. Het is aan te raden om je in de mogelijkheden te verdiepen.